Therapeutic Yoga Nidra Training

Therapeutic Yoga Nidra Training

Τα τελευταία χρόνια σημειώνεται ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στις αγχώδεις διαταραχές, οι οποίες θεωρούνται ως οι συχνότερες ψυχιατρικές διαταραχές και συναντώνται στο 10-30% του γενικού πληθυσμού. Οι δάσκαλοι yoga, εκπαιδευτικοί, θεραπευτές, και ειδικοί στους χώρους υγείας και κοινωνικής εργασίας, καλούνται να στηρίξουν και να καθοδηγήσουν άτομα με στρες, φοβίες, κρίσεις πανικού και άλλα κλινικά συμπτώματα, τα οποία τους εγκλωβίζουν σε μια δυσλειτουργική πραγματικότητα.

Πολυάριθμες πλέον σύγχρονες επιστημονικές μελέτες και πειράματα αναγνωρίζουν την αξία της επίδρασης της Yoga Nidra στην νευροφυσιολογία και την ψυχολογία σε υγιείς και μη πληθυσμούς. Η αποφόρτιση των σωματικών και νοητικών εντάσεων αποτελεί την βάση της πολυσύνθετης αυτής τεχνικής χαλάρωσης, ωστόσο η πορεία της πρακτικής της Yoga Nidra, οδηγεί στην διεύρυνση της πνευματικής επίγνωσης του ατόμου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει με ασφάλεια και με δομή τις βασικές αρχές, την ιστορική αναδρομή, τις σύγχρονες επιστημονικές μελέτες, την θεωρία και την πρακτική της Bahranga Therapeutic Yoga Nidra (BTYN).

Ο εκπαιδευόμενος καθοδηγείται και μαθαίνει να εφαρμόζει το πρωτόκολλο της BTYN, προοδευτικά και σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του ασκούμενου/θεραπευόμενου ή της ομάδας του.

Το πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται τόσο στους τομείς της προσωπικής εξέλιξης και αυτογνωσίας όσο και της επαγγελματικής πορείας του εκπαιδευόμενου. Εφαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες και χώρους δραστηριότητας , όπως στην καθημερινότητα, προγράμματα yoga, εναλλακτικές θεραπείες, κοινωνική εργασία, κλινική εφαρμογή σε ιατρικό περιβάλλον.

Η BTYN ενθαρρύνει και εμπνέει τον εκπαιδευόμενο να εφαρμόσει τις ευεργετικές ιδιότητες της πρακτικής με προοδευτικότητα, ασφάλεια και μεθοδικότητα, μαθαίνοντας τον μέσα από τα επιστημονικά ευρήματα της νευροφυσιολογίας και της ψυχολογίας, για τους νοητικούς μηχανισμούς και την σύνδεση τους με την φυσιολογία του ανθρώπου.

Η ενσωμάτωση της επιστήμης στις παραδοσιακές διδασκαλίες, προσφέρει ένα δομημένο και απλοποιημένο πλαίσιο εφαρμογής των διαφορετικών σταδίων της BTYN, βασισμένο στις διαφορετικές ανάγκες ατόμων/ομάδων αλλά και συνθηκών.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε 2 Σαββατοκύριακα θεωρητική και πρακτική εφαρμογή (contact hours 32h, πρακτική άσκηση 5h) και καθημερινή sadhana – εργασία (non-contact 8h)

Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για δασκάλους yoga, ειδικούς ψυχικής υγείας, εναλλακτικούς θεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ασκούμενους yoga και διαλογισμού.

To πρόγραμμα προσφέρεται ως Continuing Education Credits της Yoga Alliance USA και αποτελεί μέρος του Bahiranga Yogic Psycology Training.

Ημερομηνίες:

14-15/03/2020 & 11-12/04/2020    ώρα: 0900-1800

Για την εισφορά του προγράμματος επικοινωνήστε μαζί μας.

Εισηγητές

Μαρία Καλαϊτζάκη – Satyam, ERYT-200, RCYT,  Bsc in Applied Psychology, Diploma in Positive Psychology, Mindful Educator by Mindful Schools, Cancer Survivors Yoga Teacher, Yoga Instructor Trained in Satyananda Yoga

Μιχάλης Ευαγγελίδης / Mahatman E-RYT 500, C-IAYT
Physiotherapist, Certified Yoga Therapist (C-IAYT), Clinical Yoga Therapist, Teacher trained in Satyananda Yoga

Για το πρόγραμμα χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή στο info@nadayoga.gr τηλ. 6944390407

Sound MUTE

Πόσο καιρό ασκείστε στη γιόγκα; (έτη)

Τακτικότητα άσκησης (φορές/μήνα)

Είδος γιόγκα με το οποίο έχετε εμπειρία.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας με τη συμμετοχή σας σε αυτά τα μαθήματα;

Έχετε κάποιες ιδιαίτερες ανησυχίες για τη συμμετοχή σας σε αυτά τα μαθήματα;

Έχετε Προηγούμενη εμπειρία στη Γιόγκα;

Περιγράψτε την νόσο, πάθηση ή τον τραυματισμό σας.

Ημερομηνία Διάγνωσης

Εάν νιώθετε πόνο ορίστε την ένταση του

Περιγράψτε τυχόν παρενέργειες, συμπτώματα, ή περιορισμούς που αντιμετωπίζετε.

Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας;

Ημερομηνία τελευταίας χημειοθεραπείας

Πόσες χημειοθεραπείες απομένουν;

Ημερομηνία τελευταίας ακτινοθεραπίας

Πόσες ακτινοθεραπείες απομένουν;

Περιγράψτε τυχόν παρενέργειες, συμπτώματα, ή περιορισμούς που αντιμετωπίζετε.

Έχετε ή είχατε νεοπλασία κάποιας μορφής;

Ονοματεπώνυμο

Email

Τηλέφωνο

Διεύθυνση

Ημερομηνία Γέννησης

Παρακαλούμε ελέγξτε τα παραπάνω πεδία.

Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας

Επιθυμητή ημερομηνία επικοινωνίας

ΟΡΟΙ: Ειμαι υπεύθυνος/η για τη φροντίδα της υγείας μου σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, και το Nada Yoga Place ή ο εισηγητής δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε σχέση με αυτήν. Επίσης, είμαι υπεύθυνος/η για τις πρακτικές μου καθώς και την προσαρμογή ή διακοπή οποιασδήποτε πρακτικής που δεν μου αρμόζει και την ενημέρωση του εισηγητή σε συνεχή βάση για θέματα που αφορούν την υγεία μου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Εξασφαλίζουμε για εσάς Πλήρη Διαφάνεια Προσωπικών Δεδομένων ενημερώνοντας σας ότι στην Βάση Δεδομένων μας διαχειριζόμαστε κυρίως Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις Email - Στοιχεία Επικοινωνίας, Στοιχεία Υγείας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για δική σας ενημέρωση και δεν έγκειται ενδεχόμενο Προώθησης σε Τρίτους Xωρίς την Έγκριση σας.

Συμφωνώ με τους όρους

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

[recaptcha]

Ερωτηματολόγιο
Υγείας
Nada Yoga

Συγχαρητήρια!

Λάβαμε τις απαντήσεις σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

NAMASTĒ Nada Yoga

Nada Yoga

Copyright © 2020 Nada Yoga

Design:the luminous pil | Development:Neundex