Nada & Mantra Yoga Training Level 1

Nada & Mantra Yoga Training Level 1

Προς το παρόν Ανενεργό

 • Στη Hatha Yoga στοχεύουμε στο να εστιάσουμε το νου σε ένα σημείο.
 • Στη Nada Yoga εστιάζουμε το συναίσθημα σε ένα σημείο!

Naada σημαίνει ήχος και μας συνδέει με το βαθύτερο εαυτό μας. Η Nada Yoga, που σημαίνει ροή της ενέργειας ή ροή της συνείδησης, χρησιμοποιεί τους ήχους και είναι μια αποτελεσματική τεχνική διαλογισμού.

Αναπόσπαστο μέρος της Nada Yoga είναι τα mantra, δηλαδή δομημένοι ήχοι -αρχαία σανσκριτικά- υψηλής δόνησης. Ο ήχος mantra μεταφράζεται ως «το εργαλείο του νου». Η θεραπευτική χρήση των mantra είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι μέσω των ηχητικών δονήσεων μπορούμε να επιφέρουμε δραστικές αλλαγές στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου, δηλαδή, να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, να αλλάξουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο.

Ο ήχος μας συνδέει με κάτι πιο πηγαίο… τη διαίσθηση. Η Mantra Yoga αναπτύσσει τη διαισθητική μας νοημοσύνη, η οποία στη Yoga ονομάζεται Vijnanamaya Kosha ή αλλιώς σοφία. Το τραγούδι και η απαγγελία είναι μια ισχυρή μέθοδος ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας και να συντονιστούμε με το σύμπαν, μέσα από το συναίσθημα και την «καρδιά».

Θεματολογία

Τεχνικές διαλογισμού

Mantra Yoga

 • Απαγγελία AUM µε ποικίλους τρόπους
 • Bija mantra των chakras – Τρόποι απαγγελίας
 • Vedic and Tantrik mantras – Η επίδρασή τους και τρόποι απαγγελίας
 • Gayatri Mantra – Εκμάθηση και πώς επιδρά στο πρανικό σώμα.
 • Mahamrityunjaya – Εκμάθηση και πώς επιδρά στο πρανικό σώμα
 • 32 names of Durga – Εκμάθηση και πώς επιδρά στο πρανικό σώμα

Κίρταν – το γιογκικό τραγούδι

 • Εκμάθηση της τεχνικής

Nada Yoga

 • Τεχνική Sargam
 • Τεχνική εστίασης στους εσωτερικούς ήχους / Subtle Nada

Surya Namaskara µε τα Surya (ηλιακά) και τα Bija (σπερµατικά) mantra

Τεχνικές αναπνοών και φωνητική τοποθέτηση

Θεωρία

 • Η ερμηνεία του ΑUM σύμφωνα µε την Mandukya Upanishad και σε σχέση µε το νου.
 • Κατηγοριοποίηση των Vedic & Tantrik mantras
 • Παρουσίαση επιστημονικών ερευνών για την επίδραση του ήχου και των mantra στην βελτίωση της υγείας.
 • Επίδραση του ήχου στο φυσικό κόσμο

Διάρκεια:

26 ώρες: 18 ώρες θεωρία και 8 ώρες πρακτική. Θα δοθεί sadhana (προσωπική πρακτική) για βαθύτερη κατανόηση των πρακτικων και πλούσιο υλικό σε σημειώσεις.

Ημερομηνίες:

Θα ανακοινωθούν

Κόστος:

Εarly booking: 170 ευρω
Late booking: 200 ευρω
Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

Διδάσκουν:

Μιχάλης Ευαγγελίδης E-RYT 500.

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Ασκείται στην yoga από το 2003. Έχει πτυχίο φυσιοθεραπευτή (Bsc Physiotherapy – Coventry Univ). , ειναι clinical yoga therapist και yoga instructor (E-RYT 500). Έκανε ανώτερες σπουδές στην επιστήμη της γιόγκα, στο Academy of Yogic Science (Australia) και mantra yoga με τον Dr. Kausthub Desikachar. Επίσης, σπούδασε μουσική, κρουστά και παρακολούθησε σεμινάρια Ηχοθεραπείας στην Peter Hess Academy και ινδικό αρμόνιο με τον Daniel Tucker. Συμμετείχε σε μουσικά σχήματα ethnic στο εξωτερικό, όπως του Dely Robert, Klenyan Chaba, Karoy Feher κ.α. Το 2010 μαζί με τον Στέλιο Καρπαθάκη – Anandajyoti σχημάτισαν τους Bhakti Age Kirtan, ένα γιογκικό μουσικό σχήμα, προσπαθώντας να διαδώσουνε την αγάπη για το kirtan και την nada yoga (γιόκα του ήχου) . To πρώτο τους CD κυκλοφόρησε το 2015. To 2015, επίσης, δημιουργεί, παρέα με άλλους συνοδοιπόρους, το yogaradio.gr – διαδικτυακό ραδιοσταθμό με στόχο την εδραίωση του Kirtan. Ειναι ιδρυτής του Nada Yoga place και τα τελευταία χρόνια ασχολείται σε ερευνητικό επίπεδο με την θεραπευτική επίδραση των πρακτικών της yoga στην ανθρωπινή φυσιολογία.

Ο Anandajyoti / Στέλιος Καρπαθάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τραγουδιστής, μουσικός, τραγουδοποιός, δάσκαλος φωνητικής και Δάσκαλος με εκπαίδευση στο σύστημα της Satyananda Yoga. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι,θεωρία και αρμονία της μουσικής στο Αττικό Ωδείο με τον Δίωνα Αρύβα και μοντέρνο με την Μαίρη Δαλάκου. Παράλληλα, εκπαιδεύεται στο Σατυαναντάσραμ Ελλάδος υπό την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Παρακολουθεί σεμινάρια: ερμηνείας και λόγου με τον Σταμάτη Κραουνάκη, υποκριτικής με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, διαλογιστικών τεχνικών (Πρατυαχάρα και Νταράνα) με τη Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Έχει εμφανιστεί σε διάφορους μουσικούς χώρους και θέατρα (Σταυρός του Νότου, ΑθηναΪς, Χυτήριο, Ηρώδειο, θέατρο της Επιδαύρου, Cosmos Stage κ.α) και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες (Σταμάτη Κραουνάκη, Βασίλη Παπακων/νου, Γιάννη Κούτρα, Μαρινέλα, Κωστα Μακεδονα, Δήμητρα Παπίου, Λάκη Λαζόπουλο, κ.α). Είναι ιδρυτικό μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας Σπείρα-Σπε’ιρα του Στ. Κραουνάκη και συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις και cd (Όλοι Μαύρα κι ένα Πιάνο, Κλασσική Συνταγή) μέχρι το 2007. Εμφανίστηκε στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου “Delivery” ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι του Στ. Κραουνάκη. Ως δάσκαλος της γιόγκα εχει συνεργαστει με ποικίλους χώρους. Μαζι με τους Bhakti Age Kirtan Group οργανώνει events με sound meditation και γιόγκικη μουσική (κίρταν) και συμμετέχει σε Φεστιβάλ της Γιόγκα (Love Fest,Φεστιβάλ του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος κ.α). Πρόκειται να εκδώσει προσωπικό cd με δικά του τραγούδια, ενώ υπάρχει ήδη σε ψηφιακή μορφή μουσική με χρήση των μάντρα με τους Bhakti Age.

  Πόσο καιρό ασκείστε στη γιόγκα; (έτη)

  Τακτικότητα άσκησης (φορές/μήνα)

  Είδος γιόγκα με το οποίο έχετε εμπειρία.

  Ποιοι είναι οι στόχοι σας με τη συμμετοχή σας σε αυτά τα μαθήματα;

  Έχετε κάποιες ιδιαίτερες ανησυχίες για τη συμμετοχή σας σε αυτά τα μαθήματα;

  Έχετε Προηγούμενη εμπειρία στη Γιόγκα;

  Περιγράψτε την νόσο, πάθηση ή τον τραυματισμό σας.

  Ημερομηνία Διάγνωσης

  Εάν νιώθετε πόνο ορίστε την ένταση του

  Περιγράψτε τυχόν παρενέργειες, συμπτώματα, ή περιορισμούς που αντιμετωπίζετε.

  Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας;

  Ημερομηνία τελευταίας χημειοθεραπείας

  Πόσες χημειοθεραπείες απομένουν;

  Ημερομηνία τελευταίας ακτινοθεραπίας

  Πόσες ακτινοθεραπείες απομένουν;

  Περιγράψτε τυχόν παρενέργειες, συμπτώματα, ή περιορισμούς που αντιμετωπίζετε.

  Έχετε ή είχατε νεοπλασία κάποιας μορφής;

  Ονοματεπώνυμο

  Email

  Τηλέφωνο

  Διεύθυνση

  Ημερομηνία Γέννησης

  Παρακαλούμε ελέγξτε τα παραπάνω πεδία.

  Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας

  Επιθυμητή ημερομηνία επικοινωνίας

  ΟΡΟΙ: Ειμαι υπεύθυνος/η για τη φροντίδα της υγείας μου σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, και το Nada Yoga Place ή ο εισηγητής δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε σχέση με αυτήν. Επίσης, είμαι υπεύθυνος/η για τις πρακτικές μου καθώς και την προσαρμογή ή διακοπή οποιασδήποτε πρακτικής που δεν μου αρμόζει και την ενημέρωση του εισηγητή σε συνεχή βάση για θέματα που αφορούν την υγεία μου.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Εξασφαλίζουμε για εσάς Πλήρη Διαφάνεια Προσωπικών Δεδομένων ενημερώνοντας σας ότι στην Βάση Δεδομένων μας διαχειριζόμαστε κυρίως Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις Email - Στοιχεία Επικοινωνίας, Στοιχεία Υγείας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για δική σας ενημέρωση και δεν έγκειται ενδεχόμενο Προώθησης σε Τρίτους Xωρίς την Έγκριση σας.

  Συμφωνώ με τους όρους

  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  [recaptcha]

  Ερωτηματολόγιο
  Υγείας
  Nada Yoga

  Συγχαρητήρια!

  Λάβαμε τις απαντήσεις σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  NAMASTĒ Nada Yoga

  Nada Yoga

  Copyright © 2021 Nada Yoga

  Design:the luminous pil | Development:Neundex